Dat onze school een sportieve school was, wisten we al een paar jaar. Maar het begin van dit schooljaar ging uiterst sportief (en dus ook milieubewust) van start. Kortom: onze initialen betekenen vanaf nu ook SPORTIEF en MILIEUBEWUST!

Op woensdag 16 september was er de jaarlijkse Dag van de Sportclub en kwamen vele leerlingen in de outfit van hun sportclub naar school.

Op donderdag 17 september namen wij als school deel aan de Car Free Day en werden leerlingen én leerkrachten aangemoedigd om die dag met de fiets of te voet naar school te komen.

Wij telden die dag 28 personen die per fiets naar school kwamen via een afspreekpunt en onder begeleiding van enkele sportieve leerkrachten. Daarnaast kwamen 9 leerlingen gewoon met de fiets van dichterbij én daar bovenop waren er nog 15 leerlingen die te voet naar onze school gingen.

Op maandag 21 september was er het jaarlijkse fietsproject voor onze leerlingen van het eerste jaar. Zij werkten aan hun fietsvaardigheden, kregen les in fietsonderhoud. Daarnaast stond er ook een verkeersquiz op het programma en uiteraard kon een fietstocht niet ontbreken. Bekijk hier meer foto’s.

Tot slot zijn wij ook trots op de fietsen die wij aankochten (met steun van Cera) zodat deze kunnen uitgeleend worden aan de leerlingen voor uitstappen in de buurt. Meer info in dit artikel (Bron: Het Nieuwsblad).

De leerlingen van Toerisme maakten er al gretig gebruik van. Zij fietsten richting Nederbrakel en gingen daar met met de kaart in de hand op pad.