Pedagogisch project

Meebouwen aan de toekomst

 

Meebouwen aan jouw toekomst, daar is het ons allemaal om te doen. Niet enkel door leerstof uit boeken of op een blaadje papier, maar ook door het opdoen van nieuwe ervaringen. Zoals je misschien wel weet is ‘stella’ het Latijnse woord voor ‘ster’. Maar dat niet alleen. Het staat ook symbool voor de verschillende pijlers van ons pedagogisch project.

Samen

Onze school wil een plek zijn waar je als jongere de sterkte van verbondenheid, dienstbaarheid en engagement leert kennen. Door ieders eigenheid te respecteren bouw je mee aan een toffe en vriendelijke school, waar iedereen bij hoort.

Toekomst

Talenten omzetten in troeven: zo geven we een boost aan je toekomst. Naast je studieloopbaan besteden we ook aandacht aan levenswaarden en zorgen zo dat je weerbaar en sociaal geëngageerd de schoolpoort buiten stapt.

Enthousiasme

Een positieve geest maakt gelukkig. Elke dag opnieuw bouw je actief mee aan een school waar iedereen zich thuis voelt.

Leeromgeving

Leren is niet altijd even makkelijk. We laten je niet in de kou staan, en helpen je met het leren leren op je eigen tempo. Je neemt zo stap voor stap meer verantwoordelijkheid, ontwikkelt je eigen mening en leert die ook op een positieve manier uiten.

Leefomgeving

Er is slechts één lettertje verschil tussen ‘leren’ en ‘leven’. Je gaat op school niet enkel met je hoofd, maar ook met je hart en handen aan de slag. We zijn een katholieke school, en willen je daarom ook graag enkele van deze waarden leren kennen.

Applaus

Iedereen heeft baat bij een oprecht schouderklopje, een handdruk, glimlach of een deugddoend compliment. We zijn er steeds voor elkaar, en zeggen het ook als het goed is.