Specialisatiejaren

Horeca

Heb je een opleiding Restaurant & Keuken of Horeca op zak en wil je verder uitblinken in één bepaald vakgebied? Dan lijkt een specialisatiejaar de goeie keuze!

Maak van je talent een troef

 

Na de opleidingen Restaurant & Keuken (BSO) en Hotel (TSO) schotelt onze school je nog twee specialisatiejaren voor. De richting Restaurantbedrijf en Drankenkennis leert je nagenoeg alles over het beheer en de bediening van dranken en voeding.

In de richting Specialiteitenrestaurant ontdek je dan weer tal van creatieve en gastronomische gerechten, bijzondere kooktechnieken en internationale bereidingen. Wat je ook kiest, het wordt een zinnenprikkelend extra jaar vol smaak.

Verzorging

 

De leerling leert zorg bieden aan volwassenen en gezinnen. Hierbij ligt de nadruk op het zorg dragen voor specifieke doelgroepen. Dit leren zorgen, maakt deel uit van een bredere vorming van totale ontwikkeling van elke mens naar een waardevol leven. 

De leerling leert daarbij functioneren als lid van een team/verpleegkundige equipe binnen een organisatie.

De zorg en begeleiding vindt plaats in diverse complexe zorgsituaties. Hiertoe verwerft de leerling een aantal competenties die leiden tot een beroepskwalificatie (Verzorgende) én tot registratie als zorgkundige.

Een krachtige leeromgeving helpt leerlingen groeien in competentie.

Er is veel praktijk op school en stage.

WIE kan starten in deze studierichting?

Leerlingen stromen in na de 3de graad Verzorging (bso). Instromen is ook mogelijk na een 3de graad tso Jeugd-en gehandicaptenzorg, Gezondheids-en welzijnswetenschappen, Sociale en technische wetenschappen of na een 3de graad Organisatiehulp (bso).

7BSO HOTELRestaurant en DrankenkennisSpecialiteitenrestaurant
Algemene vakken7RD7SR
Engels22
Frans22
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
PAV44
Specifieke vakken
Drankenkunde & gastheerschap (PV+TV Hotel)14
Gastronomie (PV+TV Hotel)14
Stage*10 wk10 wk
TOTAAL2626
*: De leerlingen van het 7de jaar SR & RD gaan 10 weken op stage. Op dat moment vervallen de lessen op school.
Tijdens de weken op school krijgen de leerlingen cumul volgens de helft van het aantal lesuren per week en dit voor de vakken Frans, Engels en TV Hotel.
7BSO VerzorgingThuis- en bejaardenzorg
Algemene vakken7TBZ
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
PAV4
Specifieke vakken
Thuis- en bejaardenzorg:16
- Huishoudkunde2
- Opvoedkunde4
- Verzorging4
- Stage*12 wk
*: De leerlingen van het 7de jaar TBZ gaan 12 weken op stage. Tijdens de stages vervallen de lessen op school.
Gedurende de weken op school krijgen de leerlingen cumul volgens de helft van het aantal lesuren per week voor de vakken Frans en Thuis- en bejaardenzorg.