Techniek-wetenschappen

Een opleiding die kan tellen!

 

Hou je van een goeie breinbreker van tijd tot tijd? En dan liefst nog een met een stevige wiskundige knobbel in? Dan hoef je niet verder te zoeken. Een opleiding Wetenschappen is helemaal jouw ding!

De wetenschappelijke opleiding wordt op Stella Matutina georganiseerd onder de vorm van de opleiding Techniek-Wetenschappen. De opleiding is sterk wiskundig en legt de nadruk op de verschillende natuurwetenschappen biologie, chemie en fysica.

Je beschikt dus best over een goed theoretisch inzicht om de leerstof te kunnen verwerken. Door verschillende laboratoriumoefeningen leer je ook praktisch met die kennis omgaan. Na de opleiding Techniek-Wetenschappen stroom je door naar het hoger onderwijs.

TWEEDE GRAAD 

In de richting Techniek-Wetenschappen wind je er geen doekjes om. Met een sterke wiskundeknobbel uit de eerste graad in je bagage start je vol goede moed aan de opleiding.

Aan de hand van experimenten in de verschillende labo’s bestudeer je de natuurwetenschappelijke wereld. We leggen je uit hoe je veilig in een labo werkt en hoe je met al die verschillende stoffen omgaat.

Je zal het zien, weetjes uit vakken als biologie, fysica en chemie zullen al snel tot je lijstje met vaste gespreksonderwerpen behoren.

Maar geen nood, daar zullen je klasgenoten blij om zijn! Na de tweede graad kan je verder met de richting Techniek-Wetenschappen, maar ook de derde graad Chemie of Farmaceutisch-technisch assistent behoort tot je mogelijkheden.

DERDE GRAAD 

In de derde graad beginnen we al volop met je voorbereiding op een voortgezette opleiding.

Samen met jou doen onze leerkrachten er alles aan om jou met zo’n sterk mogelijke basis het hoger onderwijs te kunnen insturen. Je ontwikkelt je verder op vlak van wiskunde en de verschillende natuurwetenschappen.

TSO Techniek-Wetenschappen3de GRAAD
Algemene vakken4TWAlgemene vakken5TW6TW
Aardrijkskunde1Aardrijkskunde11
Engels2Engels22
Frans3Frans22
Geschiedenis1Geschiedenis11
Godsdienst2Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding2Lichamelijke opvoeding22
Nederlands4Nederlands44
Specifieke vakkenSpecifieke vakken
(Toegepaste) Biologie2Toegepaste Biologie32
(Toegepaste) Chemie4Toegepaste Chemie56
(Toegepaste) Fysica4Toegepaste Fysica44
Wiskunde6Wiskunde66
TOTAAL31TOTAAL3232

Wat nadien? 

Verder studeren is eigenlijk het normale vervolg na de derde graad Techniek-Wetenschappen. Met de nodige motivatie en doorzetting zou elke wetenschappelijke bachelor-richting haalbaar moeten zijn.

Ben je na je zes jaar op Stella Matutina een heus wetenschapswonder gebleken? Dan moet zelfs een master mogelijk zijn. En dan pinken ook wij een traantje weg. Van trots, uiteraard.

Meer info?

Neem dan snel contact op met onze school. We lossen graag alle vragen op waar je nog mee zit!