Toerisme

Iedereen is van de wereld…

 

… en wil daarom ook graag best wat van die wereld zien. De tweede en derde graad Toerisme (TSO) laat je kennis maken met de toeristische sector. Je leert er informatie opzoeken en verwerken over toeristische bestemmingen, reisvervoer, verblijf en vermaak. Bovendien doe je dit niet in één, maar in meerdere talen.

We zorgen voor praktijkgerichte opdrachten en laten je los op ‘het echte werk’. Je gaat daarom op zoek naar een coole stageplek om je kennis om te zetten in de praktijk. Na deze opleiding kan je nog verder studeren in het hoger onderwijs, of je kan kiezen voor een beroepsgericht specialisatiejaar.

TWEEDE GRAAD 

De leerkrachten nemen je mee op een reis doorheen de verschillende toeristische bestemmingen en producten en leren je die informatie ook zelf opzoeken, selecteren en gebruiken.

Je krijgt een stevige basis mee over reisdocumenten, contracten en betaalmiddelen. Omdat je voor klanten soms de hele wereld afzoekt, kan je maar best terugvallen op een goeie talenkennis. Ook daarmee staan we voor je klaar.

En hebben we al gezegd dat mensen uit de toerismesector écht handig zijn als het op computers en ICT aankomt? Neen? Bij deze dan!

DERDE GRAAD 

In de derde graad van de richting Toerisme bereiden we je volledig voor op een job in de toerisme-, vakantie- of recreatie-industrie.

Nog meer dan in de tweede graad leer je met klanten omgaan, hun behoeftes en wensen analyseren en een passende oplossing bieden.

We perfectioneren samen jouw talenkennis aan de hand van leuke praktijkcases.

Maar hé, wist je dat ook hoger onderwijs nog perfect mogelijk blijft? Helemaal klaar om de wereld te veroveren dus!

TSO Toerisme2de GRAAD 3de GRAAD
Algemene vakken3TO4TOAlgemene vakken5TO6TO
Aardrijkskunde11Aardrijkskunde11
Engels22Engels22
Frans33Frans22
Geschiedenis11Geschiedenis11
Godsdienst22Godsdienst22
Lich. opvoeding22Lich. opvoeding22
Natuurwetenschappen11Natuurwetenschappen1
Nederlands44Nederlands33
Wiskunde33Wiskunde22
Specifieke vakkenSpecifieke vakken
Communicatietechnieken11Aardrijkskunde22
Duits1Duits12
Economie11Toegepaste economie22
Engels11Engels11
Informatica22Frans11
Kunst en Cultuur11Integrale opdrachten42
Toerisme66Kunst en Cultuur22
Stage4 wk
Toeristische bestemmingen22
Toeristische organisatie23
TOTAAL3132TOTAAL3332

Wat nadien? 

Verder studeren is eigenlijk het normale vervolg na de derde graad Techniek-Wetenschappen. Met de nodige motivatie en doorzetting zou elke wetenschappelijke bachelor-richting haalbaar moeten zijn.

Ben je na je zes jaar op Stella Matutina een heus wetenschapswonder gebleken? Dan moet zelfs een master mogelijk zijn. En dan pinken ook wij een traantje weg. Van trots, uiteraard.

Meer info?

Neem dan snel contact op met onze school. We lossen graag alle vragen op waar je nog mee zit!