Tweede jaar B

Tweede jaar B

 

In het 2de leerjaar B zetten we de ‘klasstructuur’ en ‘klascultuur’ van het 1ste leerjaar B verder. In het 2de leerjaar krijg je 20 lesuren algemene vorming. Daarnaast bieden we ook nog ICT-vaardigheden aan en blijven we inzetten op leren leren, differentiëren en remediëren van de leerstof.

In het 2de leerjaar B kan je kiezen uit 2 basisopties: Maatschappij en welzijn of Voeding en horeca. De specifieke vakken van die basisopties krijg je tien lesuren per week.

Maatschappij en welzijn (10u)

Voeding en horeca (10u)

Algemene vorming
2B
Beeld
1
Engels
1
Frans
2
Godsdienst
2
Leer- en leefsleutels
1
Lichamelijke opvoeding
2
Maatschappelijke vorming (MAVO)
2
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
Techniek
2
Wiskunde
4

Welke BASISOPTIES kan je volgen?

Maatschappij en welzijn

 Lijken onderstaande vaardigheden wat voor jou? Dan is de basisoptie ‘Maatschappij en welzijn’ je op het lijf geschreven.

Je helpt graag mensen: kinderen, ouderen of mensen met een beperking. Steeds sta  je voor iedereen klaar. Je wil hen dingen aanleren en hen motiveren.

Of je nu werkt in een kapsalon, een woonzorgcentrum of een kinderdagverblijf, jij wil ervoor zorgen dat mensen een goed gevoel hebben.

Je ontdekt de basis en de verschillende aspecten van zowel het lichamelijk welzijn als van het mentale, sociale en pedagogische welzijn.

Je leert mensen en hun gedrag observeren.

Je leert wat de mens en de samenleving beïnvloedt.

Je leert over verzorging, mode, lichaamszorg …

Je oefent communicatieve vaardigheden.

Je maakt kennis met haarzorg, schoonheidszorg, mode en verzorging.

Voeding en horeca

Droom jij stiekem van een eigen restaurant? Tover jij graag heerlijke gerechtjes op tafel en zijn je vrienden en familie onder de indruk van jouw baktalent? Dan kan jij verder uitblinken in deze basisoptie.

In Voeding en horeca leer je hoe je moet werken in de keuken, het restaurant, de bakkerij en de slagerij. Je leert over gezonde en veilige voeding en evenwichtig eten. Je oefent communicatieve vaardigheden.