Voeding en horeca

Dubbele finaliteit

Horeca

Ben je gepassioneerd door lekker eten en voeding? Ben je geboren om gasten culinair te verwennen? Heb je er altijd van gedroomd om te werken in een hotel? Wil je je verdiepen in de wereld van hotels, logies, restaurants, brasseries en bistro’s? Dan is de richting Horeca zeker iets voor jou.

Horeca is een theoretisch-praktische richting. Je ontdekt activiteiten in het hotelwezen, de keuken, het restaurant en logies op vlak van uitbating, grondstoffen en materiaal. Je leert de basiskennis en vaardigheden van de keuken en het restaurant kennen en je leert klantvriendelijk werken. Economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren worden de komende jaren jouw stokpaardjes. Je verdiept je in de wetgeving op het vlak van arbeids- en voedselveiligheid. Je leert vlot in het Nederlands, Engels en Frans te communiceren. Uiteraard leer je hoe je een horecabedrijf economisch rendabel kan houden. Praktijkstages in de beste eethuizen en hotels, diverse masterclasses met bevlogen chefs en sommeliers, bedrijfs- en hotelbezoeken vervolmaken jouw opleiding.

Na de derde graad heb je voldoende kennis opgebouwd om door te stromen naar een bacheloropleiding, zoals bijvoorbeeld Hotelmanagement.

Arbeidsmarktfinaliteit

Restaurant en keuken

Ben je gepassioneerd door lekker eten en voeding? Ben je geboren om gasten culinair te verwennen? De richting Restaurant en keuken is dan vast iets voor jou. Op hotelschool Stella Matutina leer je de regels van de kookkunst en culinaire etiquette. Je verdiept je in wijn- en drankenkennis. Je tovert gastronomische bereidingen op tafel en je zorgt voor een onberispelijke bediening met bijbehorende wijnen en dranken.

Tijdens onze vierjarige opleiding leer je gastronomische bereidingstechnieken. Ook het bedienen van en het omgaan met klanten volgens de regels van de etiquette behoren tot deze opleiding. Je leert gasten ontvangen, begeleiden en adviseren. Ook het voorstellen van gerechten en wijnen, de specifieke zaalbereidingen en -versnijdingen komen aan bod. Door de vele praktijkuren en stages leer je snel en efficiënt werken, stress beheersen, in team werken en problemen oplossen wanneer ze zich voordoen.

Je maakt uitgebreid kennis met alles wat te maken heeft met het uitbaten van een horecazaak en je krijgt inzicht in de keuken- en restaurantorganisatie, menu-engineering en het opmaken van bestellingen. Verder specialiseer je je als bartender in mixologie en de wereld van koffie en thee. Je komt alles te weten over de regelgeving betreffende voedselveiligheid en hygiëne.

Praktijkstages in de beste restaurants, diverse masterclasses met bevlogen chefs, sommeliers, bedrijfsbezoeken en twee specialisatiejaren gastronomie en sommelier vervolmaken je tot een veelgevraagde medewerker in de horeca.

Ben je iemand die echt gebeten is door de horeca? Ben je steeds bereid om je handen uit de mouwen te steken en ga je graag creatief aan de slag met ingrediënten, dan ben je in de hotelschool van Stella Matutina aan het juiste adres. De richting Restaurant en keuken geeft je een ticket naar een boeiende arbeidsmarkt. We stomen je klaar om een plekje te veroveren in de culinaire wereld. Na de derde graad kan je aan de slag als volwaardig restaurantmedewerker en kok.

LESSENTABELLEN

Dubbele finaliteit

Horeca
3de jaar
4de jaar
5de jaar
6de jaar
Godsdienst
2
2
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
2
2
Nederlands
4
4
3
3
Frans
3
3
3
3
Engels
3
3
3
3
Wiskunde
3
3
2
2
Natuurwetenschappen
2
1
1
1
Aardrijkskunde
1
1
1
1
Geschiedenis
1
1
1
1
Digitale vorming
1

Economische vorming
1
Horeca

10

12

12
12
Toegepaste bedrijfswetenschappen
1

2

Totaal

32u

32u

32u

32u

Arbeidsmarktfinaliteit

Restaurant en keuken
3de jaar
4de jaar
5de jaar
6de jaar
Godsdienst
2
2
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
2
2
Engels
2
2
2
2
Frans
2
2
2
2
Project Algemene Vakken (PAV)
7
7
5
5
Restaurant en keuken
17
17
19
19
32u
32u
32u
32u